Tågluff 2.0

I slutet av vårterminen började rastlösheten krypa inpå, och jag läste mer LonelyPlanet-reseguider än kurslitteratur. Det resulterade att jag tillslut beställde hem ett Interrail-kort, med möjlighet att resa 10 gånger under en månad (Hade som ursäkt att det var sista året för mig att åka som ungdom, och det är så sällan jag ses som ungdom numera, så det gäller att passa på).
collage
Så när terminen var över, och vi tittat på Brännbolls-VM, åkte jag till Stockholm och spenderade några dagar där, innan jag sen tog nattåget till Berlin. Det var första gången jag åkte nattåg, och jag som ärvt förmågan att kunna sova överallt av min far, tänkte att det inte skulle bli några problem. Men jag sov prick ingenting, så var hyfsat mosig när jag kom fram till Berlin. Men mer om det senare.
biljetterTågluff
Så nästan tre veckor senare kommer jag tillbaka med detta som resultat ↑

Tydligen har jag gjort tradition av att åka iväg den 6e juni och komma tillbaka dagen efter midsommar (se min tågluff 2016), så även denna gång. (Obs krångliga regler i hur man ska fylla i sin biljett, därav står det att jag åkte den 7e pga nattåg osv osv). Med en perfekt blandning av turistande, dans, vandringar, nya och gamla kompisar, så är jag väldigt nöjd.

Jag får ofta frågor angående att jag reser själv, och jag brukar skämtsamt svara att ”jag inte tycker om folk”. Men ärligt talat så trivs jag bäst i mitt eget sällskap, och med stort behov av att vara själv, så har jag svårt att komma på någon jag skulle stå ut med dygnet runt, så länge. Och precis som jag skrev innan, så kan jag då helt bestämma själv hur mycket jag vill promenera, äta, dricka, spendera och behöver inte anpassa mig efter när någon annan vill åka vidare. Därmed inte sagt att jag är ensam. Jag träffar hela tiden fantastiska människor på vägen, som jag är säker på att jag inte hade träffat om jag åkt med någon annan att hålla i handen hela tiden. Så mitt största tips och lifehack är att resa själv ♥


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s