Berlin

-DSC_0944
Den 7e juni rullade jag in i Berlin, och eftersom jag inte kunde sova något på nattåget, så blev det en väldigt lung första dag i den tyska huvudstaden. Men efter att jag sovit ut i en säng tillhörande en backpackerkollega jag träffade i Nya Zeeland, vaknade jag upp i ett Berlin som var på strålande humör.  Trots att alla tyskar påstår att de är ett väldigt otrevligt folk, så bevisade de genast motsatsen, när det första som händer är att tunnelbanan slutar gå, och all information bara ges på tyska. Då kommer flera gulliga tanter till min undsättning. De pratar knappt engelska eller hittar i tunnelbanesystemet själva, men ser till att jag hamnar rätt till slut.
-DSC_0945
Destinationen för morgonen var en dricksbaserad guidad rundvandring som jag fått tips om. Det visade sig vara ett genidrag, och jag rekommenderar alla som reser själva att göra det. Pga:
1. Du får se de största turistattraktionerna på ca 2h (och kan i och med det spendera resten av tiden med att upptäcka staden på riktigt).
2. Du träffar massa andra backpackers som också reser själva och är pratsugna.
3. Guiderna är extra bra, roliga och trevliga eftersom det leder till att de får bättre betalt.
-DSC_0952-DSC_0957
Som ni ser bockade vi av alla ”måsten”, i form av Riksdagshuset, brandenburger tor, förintelsemonumentet och Berlinmuren, blandat med tysk historia och anekdoter från guiden.

berlin
På rundvandringen träffade jag två trevliga amerikaner, som jag sedan fortsatte hänga med. Vi åt lunch och satt sen i en park och drack öl, lyssnade på livemusik och njöt av vädret.
-DSC_0981collage1-DSC_0985-DSC_0990
Efter att de gått hem till sina hostel, så promenerdade jag genom stan och fascinerades över hur grönt Berlin var.
-DSC_0001-DSC_0008-DSC_0997
Kom till slut fram till East side gallery, som är en del av berlinmuren, där konstnärer från hela världen målat sin syn på de politiska förändringarna i Tyskland. Sen tar jag mina trötta fötter hem för en powernap, innan jag möter upp amerikanarna för att dansa in i berlinnatten.
-DSC_0010-DSC_0015
Dagen efter promenerar jag efter rekommendation igenom stadsdelen Bergmannkiez fram till Viktoriapark, för att titta på utsikten.
-DSC_0028-DSC_0025-DSC_0029
Sedan mötte jag upp en av amerikanarna och vi gick till takterassen Klunkerkranich, som jag fått rekommenderat av cirka alla. Och jag förstår verkligen varför. Det var väldigt drömmigt att sitta bland alla växter, dricka öl, titta på utsikten och prata om livets alla små och stora frågor.
Efter det var det dags för mig att dra vidare och ta ryggsäcken med mig till tågstationen för att åka till Prag.


En reaktion på ”Berlin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s