Lake Moraine

fullsizeoutput_e45
När vädret blivit bättre bestämde jag mig för att ta bussen tidigt en morgon till Lake Moraine, som ligger i dalen Valley Of The Ten Peaks.
fullsizeoutput_daa
Kom dit innan alla busslaster med turister, och kunde njuta av ”The twenty dollar view” nästan ensam. Den kallas så eftersom den var på Kanadas tjugodollarssedel mellan 1969 och 1979.fullsizeoutput_e46
Hur mycket jag än gillar att vandra ensam, så är läget lite annorlunda här, eftersom det på flera platser är olagligt att gå i grupper med mindre än fyra personer, på grund av björn. Så fick snällt vänta i början av vandringsleden till det kom lite mer folk, som jag kunde promenera i närheten av.
fullsizeoutput_dd2
Jag gick vandringsleden Sentinel Pass via Larch Valley, som var ca 11km och nästan 800 höjdmeter.
fullsizeoutput_e47
Efter att ha gått länge inne bland träden, kom vi till slut upp på fjället. Men man kunde fortfarande inte se fjälltopparna på grund av molnen. fullsizeoutput_e49
Liten paus för mellanmål innan vi tog oss an sista biten.
fullsizeoutput_e48
Dit upp skulle vi↑
fullsizeoutput_e4cfullsizeoutput_e4d
Efter att vi kämpat oss upp genom snön kom vi till slut upp på toppen, och utsikten var såklart fantastisk. Jag njöt av medhavd matsäck, tog kort och brände mig på näsan, innan det var dags att bege sig nerför igen.
fullsizeoutput_e4e
Vägen ner var lite kämpigare då det var väldigt halt på den packade snön, och jag mötte allt fler människor som var på väg upp, på den smala smala stigen, där det inte riktigt fanns plats för möte. Men klarade det utan allt för många vurpor.

På vägen ner värmde solen på ordentligt och jag fick stanna var 5e minut för att at av ytterligare ett plagg.

fullsizeoutput_e55

fullsizeoutput_e50fullsizeoutput_df1

fullsizeoutput_df5
Så glad att jag kom hit den här tiden på året, då det inte är allt för mycket folk (men tillräckligt för att kunna bilda grupper om fyra), och framförallt för att träden börjat skifta färg och gör allt extra vackert.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s