Nanaimo

fullsizeoutput_1013
Från Victoria, åkte jag vidare norrut på Vancouver island, till Nanaimo.
fullsizeoutput_1014
Jag försöker ju berätta om det bästa jag varit med om på varje ställe, men med Nanaimo vet jag ärligt talat inte vad jag ska säga. Det var en väldigt intressant upplevelse. Det börjar med att bussen släpper av mig vid hamnen, så måste gå hela vägen in till stan. Kommer fram till hostelet, där en tonårskille jobbar i receptionen, och är högst irriterad över att jag stör honom med min incheckning. Den första jag möter i mitt rum är en kvinna som klargör att jag inte ska göra mig hemmastadd, eftersom ingen ska sova i våningsängen över henne. Lång historia kort, så får jag inte byta rum och hon är mer än irriterad. Vaknar sen kl06 av att hon snubblar över min väska och kastar in den i väggen som en reaktion på detta, tänder lyset och drar upp gardinerna så alla i rummet vaknar.
fullsizeoutput_1015

 

Nanaimo fortsätter sedan att bjuda på regn, väldigt religiösa personer som gärna håller långa föreläsningar om Jesus utan att man bett om det, det här var utsikten från mitt rum och inte ens tripadvisor hade några tips på vad man kunde hitta på. fullsizeoutput_1038
Bokade ett pass på närmsta box, eftersom crossfit alltid är lösningen på alla problem (och för att min största idol Patrick Vellner tränar här). När jag kommer dit visar det sig att det bara är jag som har bokat passet, och passet är en timmes rodd. Vilket är ungefär det värsta jag kan tänka mig. Efteråt missar jag bussen med 1min och får vänta ensam i mörkret i 40 min på nästa.

 

Hittade en hemsida med turistinformation för Nanaimo, och de tipsade om ”Nanaimo-bar-trail”, som jag antog var nån form av pubcrawlmed lokala barer och bryggerier. Men visade sig att Nanaimo-bar är ett bakverk, och de listar ca 40 platser man kan äta detta bakverk på. Nöjde mig med att prova ett ställe, och det var iaf en god kaka. Det var väl ungefär det bästa som hände på det här stället.
fullsizeoutput_102cfullsizeoutput_1027
Har försökt leta upp mina finaste bilder, men för det mesta såg det ut såhär↑

MEN, så blir det ibland, och i slutet kunde jag bara skratta åt eländet. Ringde min kompis Nils och hans föräldrar, sen drog jag snabbt vidare till Tofino.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s