Ottawa

fullsizeoutput_1122
Mitt näst sista stopp på Kanadaresan är huvudstaden, Ottawa. Hade ärligt talat inte hört så mycket om staden, eller blivit rekommenderad att åka dit. Men eftersom det ändå är huvudstaden och låg på vägen till Toronto, tyckte jag det var värt ett stopp.
fullsizeoutput_1123
Det är uppenbart lågsäsong här nu, och när hostelet anordnade en guidad tur runt staden, så var det bara jag som hade anmält mig. Men vi gick en kortare promenad i alla fall, och stannade b.la. för Beavertails (Visade sig tyvärr inte va bäversvans, utan friterat bröd, men nog så bra).
fullsizeoutput_1127
Dagen efter promenerade jag över floden, till andra sidan stan.
fullsizeoutput_1124fullsizeoutput_1125fullsizeoutput_1126
Spenderade i princip hela dagen på historiemuseet. Fanns ärligt talat inte så mycket annat att göra här, men nu kan jag ca allt som finns att veta om kanadensisk historia.
fullsizeoutput_1128
Gick hem i solnedgången.
fullsizeoutput_1129fullsizeoutput_112a
Jag bodde på ett hostel som tidigare varit ett fängelse. Där kunde man boka rum som var gamla celler, och de hade varit tvungna att specialbeställa alla madrasser för vanliga 90cm, gick inte in. Jag tyckte det kändes lite väl tight, och nöjde mig med att sova i vanlig sovsal, där vakterna tidigare sovit. Men vi blev guidade runt byggnaden, och fick se vart de hängt fångar, och höra berättelser om hur kvinnor kunde bli satta i fängelse för att ha varit dåliga hemmafruar och då även varit tvungna att ta med sig barnen. fullsizeoutput_112b
Efter några dagar i fängelset, hade jag sovit min sista natt i sovsal. Efter att ha delat rum med främlingar i 3 månader och väckts otaliga gånger varje natt, såg jag väldigt mycket fram emot att sova i ett eget rum. Därför tog jag tåget till Toronto, där jag skulle spendera några sista dagar med släktingar, innan det var dags för hemfärd.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s